Neleri izledim?

Güzel bir hikâye ve iyi bir film. İzlerken bu filmi iyi ki Fincher yönetmiş diye düşündüm. Çünkü onun tarzıyla hikâye çok daha üst düzeye ulaşmış. Karakterler çok iyi oturmuş, Justin Tiberlake'in oyunculuğu da bayağı iyiymiş hani. Jesse Eisenberg'in oyunculuğunu da beğendim, enteresan da bir duruşu var. Ancak "Oscar'ı alır mı?" derseniz, henüz James Franco hariç diğer adayları izlemediğimden bir şey diyemeyeceğim. (Gönlüm Bardem'den yana, evet daha izlememiş olsam da :))
Filmin en çarpıcı sahnelerinden biri tabii ki girişi, diyalog çok iyiydi ve tüm ilgiyi konuşmaya çekmeyi başarmış, karakterleri sadece diyalogla oluşturmuştu neredeyse, özellikle de başkarakteri. (8 sayfalık bir diyalogmuş)



Bir de 19000 doları hesapladığı sahne var beğendiğim...
Bir de "pinpon masası yaparım" artistliği :) 
Maddi durumuyla ilgili bir soru sorulduğunda şöyle cevap veriyor Mark: "I could buy Mt. Auburn Street, take the Phoenix Club and turn it into my ping pong room". Bu yine Aaron Sorkin'in yazdığı "Studio 60 on the Sunset Strip: The Wrap Party (2006)" filminde de dikkat çeken bir cümleymiş  Tom Jeter (Nathan Corddry) babası için kullanmış.  "I could buy his house four times and turn it into my ping pong room"
 
Neyse, anlatmayayım izleyin...

Imdb tırıvırılarında da ilginç bilgiler var. Bazıları şunlar:

*Winklevossları oynayacak ikiz bulamadıklarından 2 ayrı oyuncu seçip, birinin yüzünü diğerine efektlerle monte etmişler.

*Sorgu sahnelerinden birinde şöyle bir soru vardı: "Facebook 'un icadı Mark Zuckerburg'u kampüsteki en büyük konu yaptı, 9 Nobel ödüllü kişi, 15 Pulitzer ödüllü kişi , iki Olimpiyat şampiyonu ve bir film yıldızı arasından..." Diğer avukat sorar: "Film yıldızı kim?" Cevap: "Bunun bir önemi var mı?" Ama ister istemez soru kalıyor izleyicinin kafasında. Buradaki Harvard'lı film yıldızı Natalie Portman'mış... Bu yılın en iddialı kadın oyuncularından!

*Fincher, oyuncuların canlandırdıkları kişilerle görüşmelerini çekimler boyunca yasaklamış. Yalnız Timberlake filmden önce, hatta Facebook'un kuruluşundan da önce Sean Parker ile bir kez bir araya gelmiş.  


NOT: Facebook'tan The'yı atmaları iyi olmuş gerçekten.                  




Nadiren izleyebildiğim aksiyon filmlerinden biri de The Bourne Identity oldu, sanırım bu seri güzel olmuş :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar