Aronofsky – Mansell

Kült filmlerden biri "Requiem For A Dream" ve bu filmi o kusursuz müziği olmadan hatırlamak neredeyse imkansız. Bu filmde müzikler destekleyici bir unsur olarak değil de hikayenin unsurlarından biri olarak duruyor karşımızda ve filmin çarpıcılığını sağlayan tokatları o atıyor sanki izleyicinin yüzüne. Elektronik sesler hikayenin tüm sinirlerinize etki etmesine yol açıyor adeta. Lux Aeterna filmi izlesin izlemesin pek çok kişinin aşina olduğu bir parça ayrıca. Lux Aeterna'yı Clint Mansell bestelemiş ve Kronos Quartet kusursuz şekilde icra etmiş. ( Bu quartetin başka güzel işlerinden bir örnek de Four for Tango, dinlemeye değer.)

Aronofsky filmlerinin tamamında Clint Mansell ile çalışmış. Pi, Requiem For A Dream, The Fountain, Black Swan. Hepsinin müziklerinde Mansell imzası var. Kusturica-Bregovic ikilisi gibi bir anlamda. Aronofsky filmlerini Mansell'in sesini duymadan izlemeniz imkansız. İşte bahsettiğim örnekler aşağıda.







Ayrıca Lux Aeterna'yı "Requiem For A Tower" adıyla Yüzüklerin Efendisi filmi için de kullanmışlar, orkestra ile çalarak. O da görkemli bir versiyon olmuş...

Yorumlar

Popüler Yayınlar